Mezunlarımızın görüşleri...
Mayıs 24 , 2017
İTÜ ‘de bir ilk !
 
2016-17 Bahar yarıyılında İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde ilk defa olmak üzere Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencilerine yönelik FARKINDALIK isimli bir seminer dizisi düzenlenmiştir.
 
Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç.Dr. Serhat İkizoğlu koordinatörlüğünde düzenlenen ve Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu Dr. Sema Kayahan Süvarioğlu tarafından verilen 13 hafta süreli seminer dizisinin düzenlenme amacı ‘Öğrencilere kişisel ve mesleki farkındalık kazandırmak, kendi potansiyellerini anlamalarına ve dolayısı ile özgüvenlerinin artmasına destek olmak’tır. Bu çerçevede öğrencilere:
 
- Kendilerini daha fazla tanıyan,
- Kişisel gelişimlerine kafa yoran,
- Diğerlerinin farklılıklarını anlayan ve saygı duyan, dolayısı ile hoş görüsü yüksek, 
- Daha dengeli bir yaşam süren, 
- Bedenini doğru kullanan, 
- İletişimi ve özgüveni yüksek, 
- Daha erişkin, hayatının ve kararlarının sorumluluklarını alan,
- Modern yaşantının dayattığı bazı tuzaklardan kendisini korumayı bilen ve
 
bu özelliklerini mesleki yaşantısına taşıyan bir insan olma yolunda ip uçları sunulması hedeflenmiştir.
 
Misafir konuşmacıların da davet edildiği seminer dönem boyunca interaktif bir ortamda geçmiş ve seminer sonunda yapılan ankette tüm öğrenciler samimi memnuniyetlerini dile getirmişlerdir. Öğrenciler, böyle bir girişimin hayata bakış açılarını olumlu anlamda ciddi derecede etkilediğini belirtmişler, aldıkları bilgilerin daha başarılı ve huzurlu bir yaşam için nasıl kullanılacağının farkında olduklarını vurgulamışlardır.
 
Dönem sonunda katılımcılara İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Dekanlığı tarafından seminere katılım belgesi verilmiştir.
 
Öğrencilerden alınan olumlu geribesleme nedeniyle FARKINDALIK seminer dizisinin önümüzdeki yıllarda da devam ettirilmesi planlanmaktadır.